Безспорно съществува риск от ефекта на доминото в ЕС след Брекзит

...
Безспорно съществува риск от ефекта на доминото в ЕС след Брекзит
Коментари Харесай

Костов: Има 50% шанс ЕС да се разпадне

Безспорно съществува риск от резултата на доминото в Европейски Съюз след Брекзит и референдума в Каталуния. Това заяви  в предаването „ Събуди се ” някогашният министър председател Иван Костов.

По думите му възможностите за раздробяване на Европейски Съюз са 50%.

„ Това е доста сериозен %. Става доста осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която несъмнено сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията ”, съобщи Костов.

Той акцентира, че България ще ръководи Европейски Съюз в доста сложен интервал.

Според Костов най-тежкият проблем сега у нас е „ нападението върху собствеността, заграбването на благосъстоятелност ” .

„ Започна от 2002 година и непрестанно е процедура в страната. Това е елиминиране на остарелия притежател и лишаване от него на неговите активи в интерес на други лице. В България става благодарение на прокуратурата, държавната машина. Това е неприемливо ”, съобщи Костов.

Според него това е централизация на благосъстоятелност в интерес на олигархичен кръг.

Той даде за образец военният цех „ Емко ”. Според Костов до решение по проблема се е случило с помощта на служащите и тяхната опозиция.

Заграбването по този метод е повода да не влизаме в Шенген, тъй като сме страна, в която собствеността е уязвима.

Костов призова президента, Народното събрание и държавното управление да не трансформират в тежка борба разногласието за назначението на началник на антикорупционния орган.

Бившият министър председател разяснява и напрежението сред държавното управление и президента Румен Радев.

„ Не знаем какво тъкмо става зад кадър в този спор сред институциите, виждаме единствено външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев ”, сподели Костов.

Според него, в случай че този спор не бъде преодолян преди председателството ни на Европейски Съюз, " ще потвърдим тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от съветския свят ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР